Història

L’Handbol Sant Quirze va néixer el 1953 amb el nom de Club Balonmano San Quirico com a fusió dels dos equips que coexistien al poble. Acción Católica, format per 8 jugadors i creat un any abans, va ser el primer equip de Sant Quirze i el que va establir els colors oficials del club -samarreta verda i pantaló vermell- en imitar l’equipació d’un equip americà de bàsquet. El segon equip va ser el conegut com a “Los 7 machos” que es va haver de canviar el nom per Atlético San Quirico per inscriure’s al torneig que acabaria amb la unió d’ambdós equips.

L’entusiasme pel club era tan gran que tres anys més tard del seu naixement ja es va organitzar el primer viatge oficial per anar a animar als jugadors: sent una població de tan sols 1.600 habitants, els aficionats de Sant Quirze van omplir tres autocars, direcció Mataró. El primer escut no va arribar fins a la temporada 58/59 quan es va aprofitar un motlle del València Futbol per a crear-ne un.

Acción católica, 1952.

Equip sènior a Mataró.

Primer escut.

L’any 1962 el Club Balonmano San Quirico ascendeix a Primera Nacional, però durant les temporades posteriors l’equip va mantenir un perfil baix. La temporada 65-66 destaca per ser la primera amb patrocinador oficial: San Quirico Colowall. L’any 1969 va ser l’inici de la presència de dones al club amb el naixement del primer equip femení. Uns anys més tard, i després de temporades complicades sense èxits, el club es consolida amb equips sèniors, juvenils i infantils.

Colowall primer patrocinador del club.

Primer equip infantil.

La temporada 76/77 el club va adquirir el nom actual: Club Handbol Sant Quirze. En aquell moment el club ja estava més que establert al poble i era una entitat no només esportiva sinó també social i cultural: el 1977 va ser l’any que se celebrà el primer quinto popular, tradició que perdura fins a l’actualitat. Per atraure a més jovent es va iniciar, durant la temporada 78-79, la promoció de l’esport al col·legi Purificació Salas Xandri amb un equip infantil masculí. Gràcies al nombre d’interessats per l’esport i el club, durant les següents temporades es van poder formar equips en totes les categories.

Cadet Femení, 1982.

Cadet Masculí, 1982.

Aleví Femení, 1984

Infantil Masculí, 1984

Sènior Masculí, 1984

El 23 d’abril de 1995, i després d’uns anys on l’interès per l’handbol i pel club va anar en augment, es van organitzar les primeres 12 hores de minihandbol. Durant la següent dècada es van seguir consolidant totes les categories i la base del club va agafar molt protagonisme.

És a partir de 2015, i amb un bagatge de més de 60 anys d’història, quan esportivament els dos equips sèniors fan un salt qualitatiu molt alt encadenant una sèrie de fases d’ascens. La temporada 2020-21 va ser la més exitosa de la història del club: el femení va aconseguir l'ascens a Divisió d’Honor Liga Guerreras i el masculí a Divisió d’Honor Plata.

Fent esmena a tot aquest currículum de fases…

Sènior Femení:

Temporada 2016/17 es juguen les fases a Pamplona i aconsegueixen l’ascens a Divisió d’Honor Plata femenina.

Temporada 2017/18 es consolida la categoria de Divisió d’Honor Plata.

Temporada 2018/19 primer intent d’ascens a Divisió D’Honor Liga Guerreras a Tenerife. L’equip queda segon i no aconsegueix l’ascens.

Temporada 2020/21 es juguen les fases a Logroño i s’aconsegueix l’èxit de guanyar les fases i l’ascens.

Fotos: Ascens a Liga Guerreras

Sènior Masculí:

Temporada 2015/16 es juguen les fases per a pujar a Plata a Tolosa, però no van aconseguir l’ascens.

Temporada 2018/19 es tornen arribar a fases, aquest cop a Màlaga, però malauradament es tornen a perdre.

Temporada 2020/21 finalment s’aconsegueix l’ascens a Divisió d’Honor Plata a Carballo.

Fotos: Ascens a Divisió d’Honor Plata

Si voleu ampliar la informació dels primers cinquanta anys del club podeu consultar el llibre:

Handbol Sant Quirze 1953-2003

Scroll al inicio